Overview     |     Lower     |     Ground     |     First     |     Second     |     Loft     |     Conservatory     |     Summer House

 Lower Ground Floor
 Family Room Photos
 Gymnasium Photos
 Leisure Area Photos
 Bar Photos
 Boiler & Utility Photos
 

The existing lobby, kitchenette and shower area have been remodelled to provide a leisure area with spa bath, a sauna installed by Sauna Finn, a steam shower and new toilet.    The original flagstones in the lobby were re-laid following the laying of a new insulated concrete floor with damp-proof membrane. The semi-basement walling was treated and rendered with waterproof render by Peter Cox Property Services, which has a 20 year guarantee.

The family room was refurbished, and to achieve more light and improved outlook Listed Building consent was obtained for the replacement of the casement front window with a pair of vertical sliding sash windows with the sill at a lower level. 

In conjunction with the replacement of the boiler, the storage space under the stair has been fitted out as a boiler room, and the original boiler room converted into a utility room.

Planning and Listed Building consent for a conservatory was granted in 2004.  The 275 sq ft conservatory was installed by Glass Houses Limited, access from the house being via a new short stair down from the ground floor lobby outside the kitchen, faced in natural stone pavings to match the flooring of the conservatory.  A link to the conservatory was formed into the gymnasium at the front, which replaced the garage on the lower level of the original side extension.  The external stair to the garden was removed, and the doorway fitted with a full-height sliding sash window with views to the garden from the entrance hall. 

The conservatory is heated by underfloor heating.
 

Family Room
34’ x 13’6 (10.33m x 4.18m)           
Leisure Area
18’ x 12’8 (5.50m x 3.86m)
Conservatory
19’ x 14’2 (5.79m x 4.32m)
Gymnasium
24’6 x 9' (7.49m x 2.74m)





HOME   |   BACK TO TOP  
Copyright © Friars Lawn. All rights reserved. design by sucofocus
Friar's Lawn Garden Building History